PLANEN - Hvor skal vi - hva har vi lyst til
 
 
 
 
 
 
   

 

Lenge har Kaptein Eivind hatt en plan om en laaang seiltur. Det er uvisst når avreisedato første gang ble satt til 10. juni 2004 eller 2005, men det kan ha vært rundt 2000. Planen fantes også før det, men fra da av begynte den å ta en mer konkret form. 10. Juni ble valgt fordi dette var datoen to kamerater av Eivind satte avgårde på sin lange seiltur i båten "Gefion", noen år tidligere. Senere ble avreise dato justert til 3. juli av praktiske årsaker, og årstallet ble spikret til 2005.
Det faste mannskapet på turen består av Styrmann Heidi og Kaptein Eivind. Planen er å være på tur cirka fem år. Men det kan bli både lengre og kortere...
Vi har en plan og noen ønsker og ideer om hvor vi ønsker å seile de neste årene. Planer er allikevel til for å endres underveis - her er et lite innblikk i hvor vi ser for oss at ferden skal gå:


empire(at)sy-empire.com
Planen er å krysse Biscaya fra Falmouth i England direkte til La Coruna i Spania. Videre seiler vi sydover Spania's og Portugal's vestkyst før vi dreier vestover mot Porto Santo.
Den første konkrete datoen vi har å forholde oss til er 20. november 2005. Da går starten for ARC 2005 fra Las Palmas, Gran Canary, til St. Lucia i Karibien. Empire skal delta i racing classen... I julen har vi en avtale med Mariann på Bequia og trolig en rekke andre skandinaviske båter.
Etter noen måneder i Karibien settes kursen sydover mot Brasil og Argentina. I desember 2006 håper vi å seile fra Mar del Plata til Sør Georgia etterfulgt av Antarktis på nyåret, om været tillater det.
Empire seiler så nordover Patagonia og Sør Amerikas vestkyst før vi setter kurs for Stillehavet. Hvor langt nord vi seiler før vi setter kursen vestover, vet vi ikke ved turens start. En mulighet er å seile vestover via Påskeøya. Vi vurderer også å seile helt nord til Galapagos. En tredje mulighet er selvsagt begge deler, men avstandene er store, så det blir interessant å se hva vi bestemmer oss for.
Øyene og atollene i Stillehavet er mange, så hvor vi kommer til å kaste anker vet vi lite om ved turens start. I november til april er det orkanseson i denne delen av Stillehavet og Empire vil trolig sette kurs for New Zealand innen den tid.
Etter orkansesongen rekker vi en liten sving innom Fiji før vi seiler mot Australia og Asia.
Om vi velger Rødehavet eller syd om Afrika vet vi ikke. Enten vi velger Rødehavet eller rundt Afrika, er planen å krysse Atlanterhavet en gang til, for så å seile nordover Nord Amerikas østkyst, innom Grønland og Svalbard, før kursen igjen settes mot Fedrelandet.
Dersom vi får det til har vi veldig lyst til å sette båten på land på Svalbard èn vinter, for å overvintre på en fangsthytte. Om vi får lov til dette eller om vi får det til, vet vi ikke. Foreløpig er det en ide`, så får vi se. Skal vi få det til må det nok uansett jobbes litt i "kulissene" innen den tid.
 
    FORSIDEN>>>