THAILAND, januar - mars 2010
 
 

På nyåret seilte vi fortsatt i området rundt Phuket - og vi holdt oss der til vi seilte... - ...sydover mot Malaysia (og ikke vestover som planlagt)!!
Empire fikk seg en tiltrengt "vårpuss" på land i mudderhullet Boat Lagoon Marina. Plutselig kom også Eivinds sønn Peder på besøk, og sammen lekte vi "vanlige turister" på Phukets strender og andre turist-attraksjoner. Da vi skulle lette anker for å seile mot Maldivene oppdaget vi "overraskelsen"...

Med Bestemor og Bestefar på besøk seilte vi rundt i Phangna bukten
blant spennende kalksteisformasjoner.
Morro med lekekamerat - nederlandske Siebe og Eirik fant tonen. Siebe hadde flere triks å lære bort. Når vi har møtt jevnaldrende barn, skal desverre de eller vi videre så alt for tidlig...
Fiskerne kom gjerne bortom for å selge sprellende fersk fisk eller reker.
Bestemor Vigdis og bestefar Tore koste seg med den lille - og Eirik med dem.
Middags lag med Bestemor og Bestefar samt Lisbeth og Vegard fra den norske båten Pomona. Nai Harn - en populær havn blant seilere så vel som for "land turister". Stuss av Eirik's frodige manke gjør godt i varmen.
"Hei hå, hei hå, jeg begynner å bli stor gutt nå...!"
Eivinds sønn Peder som har seilt med oss flere ganger tidligere, besøkte oss også
i Phuket. Desverre ble det ingen seiling denne gangen...
Gode hjelpere er godt å ha. Peder og pappa ser til at Empire kommer trygt tilbake i sitt rette element - Boat Lagoon, Phuket. Innimellom båtpuss ble det også tid til rekreasjon.
På elefant ryggen med Peder og Nat fra den amerikanske båten Bahati. Peder og Eirik utforkser en av strendene på vestkysten av Phuket. Peder begynner å få teken på body brettet.
Teakdekket ble natet om mens vi lå ankret i Nai Harn, Phuket. Bjørnar mønstret på for 11. gang siden vi kastet loss fra Bestumkilen i 2005. Kommende Kaptein til høyre?
Frisk seilas mot Langkawi med Anne-Britt og Bjørnar på besøk.

Mens mannskapet slapper av tar marosen seg av
seilføring og navigering...

Eirik tester ut selens begrensninger. Det er viktig å strekke ryggen... Får vi fisk snart... ??
Bergans bæremeis modifisert for tropiske forhold. Telaga Harbour og øyene sør for Langkawi. Familie på 3 på tur.
"Bro arkitekten" Heidi fikk litt å studere
ved toppen av taubanen på Langkawi.
Bjørnar og Anne-Britt seilte med Empire fra Phuket til Langkawi og tilbake.
Don Tærst. Ko Muk. Eirik i grotten i Ko Muk.
Hong'en på Ko Muk er uten tak - og er nesten som en liten lagune. "Seilerne" Bjørnar og Anne-Britt jobbet hardt for å få litt farge... Carl-Petter plukket vi opp på Ko Muk - motorbåt entusiasten likte tekstiler...
Fra terrassen til Time for Lime kan man skimte Phi Phi øyene i det fjerne. Kokkekurs i thailandsk mat på "Time for Lime", Ko Lanta. Tuk-tuk er et greit fremkosmiddel på den lille øya Ko Lanta.
Da Pomona lettet anker trodde vi at vi ikke skulle møtes før i Farsund i 2013... Carl-Petter og Eivind får orden på dykke-kompressoren. Eirik nede for telling.
4. mars 2010 - Eirik - The Sailor - 1 år !!!
Kate og Rob fra Aries Tor og Anders (Don't Worry i Karibien) en rolig aften i Nai Harn, Phuket. Hos seilmakeriet Rolly Tasker fant vi flere seilsekker som skulle til den norske forhandleren Gran Seil. Anders og Eirik ble gode venner.
 
    FORSIDEN >>>