SØR AFRIKA - Richards Bay - Hout Bay, november/desember 2011
 
 

Seilasen fra Reunion mot Sør Afrika ble en flott seilas, tross skummelt farvann i mange henseende. Piratfaren så langt sør der vår kurs gikk var minimal, men været ga sine spenningsmomenter. Vi kunne ikke vært mer heldig med vær og vind - og ankom Richards Bay èn dag før vinden igjen satte inn fra syd. Seilasen sydover Sør Afrikas østkyst ga flere utfordringer - og mange hyggelige møter med lokal befolkningen. Da vi la til i Hout Bay rett syd av Cape Town gledet vi oss til julefeiring...

Eirik hadde hastverk med å få seg en ferskvannsdusj på innsjekkingsbryggen i Richards Bay... Da vi ankom Richards Bay oppdaget vi Reunion lus i hodet på de yngste matrosene! Mer er det vel ikke å si om den saken...
I Dimazulu Village så og lærte vi om Zuluenes liv og levnet.
Fantastiske dager i Hluhlue/Imfolozi natur reservat.
De få dyrene Eirik ikke visste det engelske navnet på lærte han fort. under besøket i
natur reservatet. Bildet til høyre: legg merke til hodet ut av bilvinduet i bilen foran...
Av og til kom vi skummelt nære de ville dyrene!
Med besteforeldrene på besøk i tre uker koste Marius og Eirik seg - eller var det besteforeldrene som koste seg mest? Familie idyll i styrbord akterlugar.
Akvariet i Durban var spennende både for liten og stor. Chris kjente vi bare via email og via våre sør afrikansk/ norske venner i Australia. I Durban kunne vi endelig invitere familien om bord.
Seilasen sydover fra Durban ble litt i tøffeste laget for den mannlige delen av gjesten, men Vigdis stod i byssa og laget mat!!! En luring - som trives med livet om bord. Fiskefangst i Agulhas strømmen.
I East London byttet Eirik ut sin trehjuls traktor med en to-hjuling. Maling og plastelina er to av Eiriks favoritt hobbier. Ute er det kuling og huskestue, små matrosene lar seg ikke merke nevneverdig...
Innseilingen til Port St. Francis var "frisk" selv ved høyvann... I Port St. Francis møtte vi igjen vår danske venner i Exabyte. I Port St. Francis ble vi invitert hjem til Johan og familien - til noe som viste seg å være fruens bursdag.
Kapp det Gode Håp er kun en liten odde syd av Cape Town... Eirik & Mamma Hout Bay ligger godt skjermet - men kan gi godt med vind!!!
HBYCM - Hout Bay Yacht Club Marina er en trivelig havn rett nord for Kapp det Gode Håp. Hout Bay er en travel fiskeri havn. Drageflyging i vindrossene i Hout Bay.

Sjøløver hadde vi ikke sett siden Galapagos i 2007. I Hout Bay fantes
sjøløver som var dressert av lokale helter.

Svigerdatteren i huset er norsk og inviterte oss på "BRAII" da hun så vårt norske flagg under innseiling til Hout Bay. Vinter i Norege er badetid i Hout Bay! Vår venn Mogens med familie la juleferien til Sør Afrika - for å hilse på oss i Empire og de ville dyrene i Afrika.
Matros og Styrmann pyntet for julefeiring. Julefeiring i Hout Bay, sammen med danske Exabyte. Også nyttårsaften l feiret i Hout Bay - med blant annet "fyrverk" fra hekken på Exabyte.
Besøk på pingvin kolonien i Simons Bay.
Rune som vi kjenner fra Europa og Karibien seilas ankom Cape Town med borreskipet Deepsea Metro II  - for å hilse på Empire? Heidi`s og Eivind`s pass hadde ikke plass til flere stempler. Den norske ambassaden i Pretoria og konsulatet i Cape Town sørget for at vi fikk nye, Pomona med Lisbeth og Vegar klarte å ta oss i gjen i Hout Bay - og vi utsatte planlagt avreise mot St. Helena med noen dager.
Flott turterreng rundt Hout Bay.
 
Table Mountain måtte selvfølgelig bestiges når vi var i Cape Town.
Eirik var trolig dagens yngste til å krabbe/gå/klatre til toppen av Table Mountain - på egne ben!
Kabelbanen tok vi kun NED fra Table Mountain. Den snurret rundt og vi fikk et rundskue over Cape Town. Heidi & Eivind 1. Juledag blåste det 25m/s inne i marinaen i Hout Bay. Både båter og brygge fikk husket seg!
    FORSIDEN >>>