LEEWARD ISLANDS mars - april 2012
 
 

Vel fremme i Karibien – for andre gang – gledet vi oss til besøk fra Norge. Kort etter ankomst Martinique mønstret Eivinds sønn Peder og Heidis foreldre på. Etter at Peders 10 års fødselsdag var behørig feiret sammen med små og store seilende venner på Martinique, satte vi kursen nordover mot Dominica og øyene som går under navnet Leeward Islands (øyene i le).

Etter en av fjellturene på Dominica stoppet vi innom en lokal banan-plantasje. Gutta som jobbet der, syntes det var stas å vise oss rundt mellom bananene. De gravde også opp litt ingefær til oss. Oppskriften for å bli 100 år fikk vi også: Minst èn kopp ingefærte hver dag - uten sukker og melk...
Dominica er kjent for sin flotte og frodige natur. Sammen med mannskapet i den danske båten «Exabyte» leide vi minibuss for å utforske øya. Vi ville ut i skogen og opp i fjellene. Også seilerkropper har behov for å røre på seg.
Bestefar fikk nok å gjøre med tre barn samme båt. Bestemor nyter i solen på fordekk. Peder syntes det var topp å feire 10 årsdagen på Martinique - om bord i Empire.
Dominicas frodige landskap innbød til mange fine turer sammen med besteforeldre og mannskapet fra den danske båten Exabyte. Bøtte bad på hekken.
Fortere Pappa! Hans på 80 år (nr 2 fra v.) fortalte om sine opplevelser da vi møtte ham ved Dominica. Han seilte alene i Trekkfuglen av Soon.
The Bight, Norman Island, BVI. Motorbåtene nærmest var en gjeng med puertoricanere på tradisjonell Påske-fisketur. Kresten og Eirik i ”The Exabyte Swing” - bedre enn tivoli! Snart er Eirik klar til å få sin egen padleåre.
Peder fant igjen sin favoritt- plass fra den gangen han krysset Stillehavet med «Empire» - da han var 5 år. ”Pirates of the Caribbean”... Kortspill med gutta, Eirik og Marius synes det var stor stas med storebror på besøk.
Marius har satt seg som mål at alle barnesikringer skal forseres – han er på god vei! Vi stoler på at selen fortsatt holder ham om bord og demper for skumle fall...
Da vi møtte alle de norske båtene i Road Town var det bare såvidt Eirik rakk å hilse pent, før han var med på leken med (de norske) barna! Marius var nest yngste seiler på langtur da vi møtte Klara og foreldrene i s/y Honningpupp.
Vi trodde stadig vi møttes for siste gang – Kirsten i Exabyte`s bursdag ble derfor feiret på forhånd – og senere på selve dagen når vi allikevel møttes da også...
Marius og Eirik trivdes godt om bord hos "tante Kirsten og onkel Jens" i den danske båten Exabyte. Det hendte til og med at mamma og pappa fikk en liten time "fri"!

Conrad (80) på Peter Island er blind men blir tatt godt vare på av resortens ansatte på øya.

Eirik (3) klarer faktisk å få gummibåten til å kjøre dit vi vil – Marius (1½) ligger i hardtrening... Når de ikke tviholder på gasshåndtaket er favorittplassen i baugen.
Marius og Eirik svømmer ikke på egen hånd ennå - men de ligger
i hard trening og stortrives i vannet.
Vi kommer til å savne alle de fargerike frukt og grønnsaksbodene i tropene. Stor-matrosen Eirik liker godt å hjelpe til der det skjer. Siste bad på St. John, USVI - innen vi satte kursen mot kaldere farvann.
          FORSIDEN >>>