SØRLIGE ATLANTERHAV - St. Helena - februar 2012
 
 

Etter å ha feiret jul og nyttår i Cape Town, satte vi litt uti januar kursen mot den lille britiske øya midt i det Sørlige Atlanterhav, St. Helena. Vi ble ordentlig betatt av øya og menneskene som lever der. Eivind kunne godt ha bosatt seg på St. Helena, men Heidi var ikke like begeistret for den tanken...

Under lange seilaser har vi god tid til å lese bok, noe matrosene setter stor pris på. Å lese "voksne" bøker er det dog mindre tid til... Eirik vil gjerne være med når ting skal fikses på dekk... Marius har lært at det er viktig å "holde båten"!
St. Helena i sikte - 12 dager etter at vi forlot Cape Town. Delfiner viste oss vei rundt nordspissen av St. Helena. Med delfiner rundt båten blir smilet stort.
Seabourn Quest ankret utenfor Jamestown på St. Helena - Skipet er designet av Yran og Storbraaten Arkitekter i Oslo. Slik ser Jamestown ut ra brovingen på Seabourn Quest. Empire i forgrunnen. Foto: Geir-Arne Thue-Nilsen. Fra broen på Seabourn Quest ser man ned på Empire... Foto: Kaptein Geir-Arne Thue-Nilsen.
Jamestown er hovedstaden på St. Helena. I bukten utenfor ligger flere langturbåter for anker. Danske Kresten (s/y Exabyte) og Eirik leker i et av fortene som tidligere voktet St. Helenas kyst. Det er stor stas når dørken med "alt det rare i" er åpen.
Jacob`s Ladder - 699 høye trinn mellom nedre og øvre del av Jamestown. Også Eirik gikk på egne ben!
Eivind løp opp trappene på 6½ minutt. Slå den om du kan! Hav så langt øyet kan se. Nærmeste land er øya Ascension 700nm mot nordnordvest. Jamestown er ikke kjent for sine frodige fjellsider...
Britene plasserte Napoleon i eksil på St. Helena etter å ha tatt ham til fange. Napoleons 2 hus er idag fransk eiendom - og åpne for publikum.
St. Helena stikker opp fra mer enn 5000 meters dyp. Diana`s Peak er øyas høyeste punkt med 823 m.o.h.
Frodig landskap på St. Helenas høyereliggende områder.

Vulkansk sandstrand på nordøst siden av St. Helena. Hit kommer også skilpadder for å legge egg. Jonathan er St. Helenas eldste inbygger, med sine ca 160 år! "Sees igjen"-middag i svenske Lovisa. Fra St. Helena ville våre kurser skilles.
Eirik løp bort og hentet jentene - og tok dem med til lekeplassen! Mangel på rolige strender gjorde svømmebassenget i Jamestown til en attraktiv plass. "Til norsk båt" stod det på pakken vi fant på St. Helena Yacht Club - fra Lars og Martin i Zimmer Down.
    FORSIDEN >>>