TILBAKE I BESTUMKILEN, OSLO Skrevet november 2012
 
 
 
 
 
 
 

Empire fortøyde i hjemmehavnen i Oslo Motorbåtrforening
lørdag 3. november kl 1200
Se hva Seilas web skriver >>>
Se hva VG skriver søndag 4. november >>>
Se hva lokalavisen "Ditt Oslo" skriver >>>
HJEMKOMST 3. NOVEMBER Skrevet oktober 2012

Empire planlegger å ankomme hjemmehavnen i Oslo Motorbåtforening
i Bestumkilen kl 1200 lørdag 3. november 2012!
Velkommen !

HVA NÅ 3 ??? Skrevet juli 2012

Sansynligvis utgår Svalbard, men fortsatt trolig inn Oslofjorden i september/oktober 
Mest sansynlig seiler vi via Grønland og Island mot Tromsø før norskekysten sydover. Desverre innser vi at det kan bli i lengste laget å seile via Svalbard om vi skal "hjem" i år - men vi holder fortsatt muligheten åpen... Se"Kalender 2012".
Kanskje seiler vi inn Oslofjorden engang i september/oktober...


HVA NÅ 2 ??? Skrevet mars 2012
Trolig mot Norge i 2012 
Underveis over Atlanterhavet fra Ascension mot Martinique har vi sett på våre rutealternativer. En foreløpig plan er lagt mot Norge i år. Fra Karibien seiler vi mot New York, før det blir "nordlig rute" forhåpentligvis via Svalbard mot Norge.
Kanskje seiler vi inn Oslofjorden engang i september/oktober...

HVA NÅ 1 ??? Skrevet januar 2012
Hva nå...
Stadig oftere snakker vi i Empire om det skremmende ordet – J  O  B  B . Enten vi liker det eller ikke går ferden sakte men sikkert i retning Norge. Reisekassen blir stadig mindre – og det er på tide å bringe penger inn på konto – ikke bare ut...
Om vi seiler helt hjem til Norge før vi finner oss lønnet arbeid vil vi nok bli nødt til å velge ”det korte rutealternativet” mot hjemlandet. Det vil si fra Karibien til Asorene og videre mot Europa og Norge. Om vi i Karibien ser at økonomien holder – eller at vi stopper et sted underveis for å J O B B E  for en kortere eller lengre periode, åpner muligheten seg for det ”nordlige rutealternativet”. Det nordlige alternativet innebærer seilas videre nordover USA`s og Canadas østkyst før kursen settes mot Grønland og Svalbard og deretter norskekysten . Det nordlige alternativet er ruten vi egentlig har lyst til å seile hjem mot Norge. Men – som vi sier til oss selv, vi har jo allerede vært ute på tur 2 år lengre enn vi trodde da vi kastet loss – med doblet mannskap – så kanskje det er på tide å vende nesen hjem selv om lysten til å seile videre absolutt er der?
Hvordan blir det å komme hjem etter å ha tilbrakt mer enn 7 år i en verden, som nesten  ingen av våre venner skjønner noe av? Bare de av dem som har besøkt oss og seilt med oss over litt tid, vet hva vi har drevet med. Alle de andre tror  jo at vi har sittet med høye paraplydrinker og sett livet skli forbi år etter år. Kanskje litt satt på kanten – men vi lurer oftere og oftere på hvordan det vil bli å komme hjem etter så mange opplevelser på egen kjøl under fjerne himmelstrøk...
Hvordan blir det å skulle inn i en vanlig A4 hverdag? Tanken skremmer mer enn den lokker, og det ligger nok i kortene at vi må finne på noe ”annerledes” også når vi kommer hjem. Men hva – det vet vi ikke riktig helt enda. Heldigvis  - planer er til for å kunne endres – og vi gleder oss til å finne ut hva videre seiling vil bringe!
   

FORSIDEN>>>