SEIL MED EMPIRE sist oppdatert mai 2012
 
 
 
 
 
 
 

   

 

Seil med Empire
Det er ikke nødvendig med tidligere seilerfaring for å seile med Empire. Vi kan lære deg alt du trenger – du kan lære så lite eller mye du vil. Ved å ta aktiv del i vår hverdag - fra seiling, ankerposter og navigering, til fiske, matlaging og brødbakst og barnepass får du trolig mest ut av opplevelsen...
De viktigste kvalitetene vi ser etter hos våre gjester er at du er en eventyrlysten, humørfylt, praktisk og omgjengelig livsnyter. Vi trenger ikke mannskap, men gir deg muligheten til å ta del i våre opplevelser.
Når du mønstrer på Empire trer du inn i en annen virkelighet, en totalt annerledes livsstil full av utfordringer, muligheter og nye erfaringer. Du må kunne tilpasse deg og ha en åpen holdning til mennesker og situasjoner.
Til gjengjeld kan vi love deg - på godt og ondt - en opplevelse for livet!


Livet ombord
Heve anker, heise seil, se delfin og hval svømme forbi, utforske øde øyer, vannfall, en fjelltopp, møte lokalbefolkningen, svømme, dykke, paddle, spearfishing, fiske med stang, gå tur, grille på standen, seile inn i solnedgangen, tid til å slappe av, lese og la tankene vandre – dette er alt deler av hverdagen om bord i Empire.
Seilerlivet er en sunn, aktiv og enkel livsstil. I tillegg til å være underveis samt utforske og oppleve nye steder, egner vi også en stor del av vår hverdag til vedlikehold av båt og utstyr.
Noen dager kan også være slitsomme og frustrerende. Det hender at vinden blåser mitt i mot, eller at den blåser med storm styrke, en kraftig squall kan kommer forbi... Vinden kan dreie og ankeret kan glippe taket.
Været vil ikke alltid det samme som vi, og til syvende og sist er det været som bestemmer og ikke Kapteinen… Dette er utfordringer som er en del av vårt liv og en del av eventyret.
Morgenbadet kan være en oppfriskende dukkert rett fra køya - eller kanskje du nøyer deg med en bøttevask på hekken underveis. I kaldere farvann kan det hende oppvarmet vann frister mer...
Maten lager vi selv. Er vi heldige suppleres skipets lager med fersk fisk fra havet.
Med Marius og Eirik om bord starter dagen tidlig, men det er kanskje mulighet for en ettermiddags siesta! Er vi underveis går livet om bord sin gang - med 4 timer på vakt og 4 timer frivakt!
For oss er det ikke om å gjøre å rekke flest mulig ankerplasser eller å seile fortest. På lang seiltur er "å nyde nuet, å leve der og da" det viktigste. Vi seiler konservativt for vi vet ikke hvor vi neste gang kan få tak i nye deler eller hvor vi kan få reparert det vi ikke kan fikse selv.
Vi liker å ligge i ro noen dager når vi finner en god og vakker ankerplass. Da seiler vi heller et litt lengre jafs til neste ”perle”.
I morgengryet hever vi anker, heiser seil og setter kursen. Når kaffe duften siver opp i cockpiten er vi allerede på vei mot nye opplevelser. Underveis finner man seg til rette med havets bevegelser, bak rattet eller ved vinsjen, med en bok i hånden. I skyggen av biminien eller i le av sprayhooden - eller i byssa for å tilbrede lunsj…
Å komme frem til en ny øy, vik eller bukt er alltid tilfredsstillende. Båtens bevegelser i takt med vind og sjø stopper opp, seil tas ned og pakkes og det ryddes i tau. Ankeret tar et godt tak i bunnen. En nytt sted venter på å bli utforsket. Noen går i land, andre tar en svømmetur mens andre igjen slapper av. Etter en god seilas ser man kanskje solen gå ned i stille vann, det er tid for middag, godt selskap og en trivelig kveld. Du sover godt etter en slik dag… og våkner igjen til en ny dag i paradis…


Båten Empire
Empire er en Bavaria 42AC 1999 modell. 42 fot - Båten>>>
Vi har 4 lugarer med totalt 8 køyeplasser - 3 doble køyer (2 akter og èn i forpiggen) samt en køyelugar midtskips. Med to små barn og en båt utstyrt for det meste, benyttes deler av køyene også som lagringsplass. Vi kan seile komfortablet med to voksne gjester om bord- men det krever at man må være strukturert og ryddig. Vi har ett toalett, det andre fungerer som lagerplass og er ikke i bruk.
Empire er ingen luksus yacht, men er godt utstyrt også for seilas i kalde strøk.
I lugaren kan man trekke seg tilbake eller man kan delta og nyte fellesskapet i salongen eller aller helst ute i cockpiten hvor vi tilbringer mesteparten av tiden. Empire har en romslig bysse som innbyr til kokkelering. Vi liker å lage god mat også underveis.


Kostnader
Båt og seilerlivet er dyrt. For å kunne leve på denne måten ligger det mange år med hardt arbeid bak - faktisk all vår tid og penger. Vi vil gjerne dele vår livsstil med andre eventyrlystne og likesinnede – og vi forsøker å holde kostnadene nede slik at du skal kunne delta på et rimelig nivå. Samtidig tar vi deg ikke med kun for moro skyld...
I utgangspunktet kommer du deg til påmønstringshavnen på egen hånd der du finner Empire i havnen/bukten - om ikke været har bestemt det annerledes. Husk at uansett hvor mye som planlegges på forhånd eller underveis - så er det VÆRET (og Kapteinen) som til syvende og sist avgjør hvor seilasen går.
Og sist men ikke minst - kostnadene dekker det som er uvurderlig - opplevelsene med å seile rundt blant verdens vakreste øyer som kun er tilgjengelig med privat båt.
Du kan benytte vårt utstyr som speargunn, kajakk, gummibåt med påhengsmotor, body brett, gitar, didgeridoo etc
Eivind har jobbet som seilinstruktør for Lunde Båt skole og vi har begge bred erfaring fra chartervirksomhet med seilbåt i Oslofjorden, Vestlandet og Skagerak. Eivind er en erfaren dykkerinstruktør og vi har kompressor og flasker om bord.
Vi har også en god samling bøker, film og musikk.


Kontakt
Kunne du tenke deg å seile med oss på en lengre eller kortere tur ?
For mere informasjon eller spørsmål, send en e-mail til
empire (at) sy-empire.com
Vi har ikke alltid like god nett tilgang men svarer så raskt vi kan.


   
    FORSIDEN>>>